Styggen på ryggen - AngstAngst er det mange som lider av både barn, unge og voksne og ifølge statistikken lider 30% av den voksne befolkningen med forskjellig angst problematikk og i løpet av livet vil 10 til 30% oppleve angst problematikk. Jeg selv har angst lidelse og panikk lidelse og vet hvor vanskelig livet og hverdagen kan oppleves pga dette. Til de som ikke vet så er det å ha angst akuratt som små episoder med mareritt i hverdagen i våken tilstand, har du noen gang opplevd redsel? At du er reelt er i en farlig situasjon som eks en bilulykke, ulykke, alvorlig sykdom osv.. Vel angst trigger den redsel følelsen i ufarlige situasjoner men en liten del i hodet på oss mennesker som heter Amygdala ligger bak tinningslappen i hjernen er den som trigger redsel, panikk. Den er litt ute av kontroll da kan man si hos oss som strever med angstproblematikk.

Gir oss rare tanker som hva om dette går dårlig, hva, hvis og om dette skjer? Veldig katastrofe tanker da i helt ufarlige situasjoner. Det finner jo eks mange som er redd edderkopper eller slanger og nekter gå nær de og slik og får panikk hvis de ser en, er en type form for angst dette også men for mennesker som sliter med angst i hverdagen så er det mye katastrofe tanker, vanlige ting man unngår og det blir en ond sirkel hvis man ikke presser seg selv.

Er veldig mange som er redd for angsten også, er redde for å få det angst anfallet eller panikk anfallet og man gjør alt for å unngå det, har vært der selv om er der litt enda! Det blir utrolig vanskelig og mye hindringer hvis man jobber med angsten og lar denne vinne men igjen angst er en av de tøffeste usynlige sykdommene som finnes mener jeg for den er smart!

Jeg prøver hele tiden og jobbe og utsette meg selv for angsten og noen ganger går det fint og andre ganger er det litt mer dårligere opplevelse og blir veldig utmattende for kroppen og selve humøret, ja det påvirker kropp og sjel. Men en ting er viktig å vite og det er at det er IKKE FARLIG, man blir IKKE gal av angst eller dør og man DET GÅR OVER. Det føles ut som det ikke gjør det men det gjør det. 

Jeg pleier å si til meg selv når jeg får angst eller panikk at man må puste, dette klarer du, du er sterk, dette skal ikke vinne over meg, det jeg føler nå er bare et resultat av angst, dette skal JEG klare! Denne sangen laget av onkel p og de fjerne slektningen har mye gode poenger og er faktisk er bra sang som beskriver det å bekjempe angst, legger ved videoen her: 


Men en ting jeg faktisk synes er veldig trist med mennesker som har psykiske lidelser er at jeg synes fortsatt det blir sett ned på..Og jeg forstår det er vanskelig å forstå psykisk lidelse hvis du ikke har hatt det selv men hello, det at man blir dømt og sett ned på enda er på trynet synes jeg. Jeg har hørt så mange kommentarer igjennom livet som: Åh det gjør du med vilje, du er lat, du er udugelig, du gjør ingenting med livet ditt fordi du ikke tørr, du burde bare dø hvis du vil ha det sånn her, er ingen håp for deg, du er feig, du juger og er bare lat... hva er dette for noe??! Bare fordi det ikke synes så godt så kan jeg ikke ha det sånn som jeg sier også må jeg prøve rettferdigjøre min lidelse? Rettferdigjøre at jeg har det vondt? Nei jeg personlig har kommet til et punkt hvor jeg ikke gidder å forklare og slik til slike mennesker..Da får de tro og si hva de vil! Bortkastet tid.. 

 

Er det noen av dere som har psykiske lidelse? Hvordan er det for deg? Hva er din mening? 

En liten avslutning jeg uansett vil si: Du er vakker, sterk og modig sjel som er like verdig og vil aldri bli mindre verdifull uansett hva du strever med ! Husk det! Ha en fin helg vakre mennesker <3  

4 kommentarer

K

17.02.2017 kl.15:59

Hei!

Så fint innlegg, du er med på å rette fokus mot psykiske lidelser - som i seg selv er kjempe viktig. Jeg sliter med det samme som deg og kjenner meg igjen i dine beskrivelser. Jeg har faktisk nettopp opprettet en blogg om dette, hvor jeg prøver å vinkle psykiske lidelser fra et positivt perspektiv (så langt det går an). Ta gjerne en titt:

krigeren.blogg.no

Masse lykke til og god bedring til deg :-) en dag er du frisk og tusen erfaringer rikere!

oboyjenta

17.02.2017 kl.16:02

K: åh tusen takk for gode ord ! Ja prøver :) er ny når det gjelder blogging men skriver om det som treffer meg og ting jeg opplever :) skal følge deg :)

Laila Marina

18.02.2017 kl.18:10

Fint innlegg :) viktig tema du tar opp :)

oboyjenta

18.02.2017 kl.21:38

Laila Marina: :)

Skriv en ny kommentar

oboyjenta

oboyjenta

25, Drammen

Jente på 25 , jeg liker å skrive om det meste og vil bruke bloggen som en dagbok kan man si :) pluss skrive litt om ting som treffer meg.

Kategorier

Arkiv

hits